Kui olete kunagi kuuma panni kohal seisnud ja pannkooke pannkoogi järel keerutanud, olete ilmselt mõelnud: kas mõni pannkoogimasin teeb seda tegelikult kiiremini ja efektiivsemalt?

Lühike vastus on jah – tavaliselt küll. Kuid see enamasti sõltub sellest, mida “kiirem” tähendab: koguvõimsus portsjoni kohta, soojenemisaeg või serveerimise kiirus

Selles artiklis võrdleme, kuidas mini pannkoogimasin toimib traditsioonilise praepanniga reaalses toiduvalmistamises.

Praepannil saate küpsetada korraga umbes 2 kuni 6 pannkooki, olenevalt selle suurusest. Isegi suure panniga on teil raske teha rohkem kui kuut pannkooki ilma segadust korraldamata.

Mini pannkoogimasin seevastu suudab ühel taldrikul küpsetada korraga 25-50 minipannkooki. Iga pannkook on väike (läbimõõduga ~ 4.3 – 4.5cm), kuid kokkuvõttes on see tohutu tootlikkuse tõus.

Seega, kuigi ühe portsjoni küpsetamine võib võtta umbes sama palju aega 3-5 minutit, küpsetate te 10 korda suurema koguse pannukaid spetsialiseeritud masinaga.

  1. Soojuse jaotumine ja järjepidevus

    Praepann kuumeneb ebaühtlaselt – keskosa on sageli servadest kuumem, seega tuleb pannkooke ühtlase küpsetuse saavutamiseks pidevalt liigutada.

    Mini pannkoogimasin (nagu VEVOR 25 või 50 auguline mudel) kasutab sisseehitatud küpsetusplaate, mis jaotavad soojust vormides ühtlaselt. See tähendab, et iga pannkook küpseb sama kiirusega, minimeerides järelevalvet ja ajaraiskamist.
  2. Eelsoojendus ja taastumisaeg

    Pliidiplaat kuumeneb kiiremini (umbes 2-3 minutit) kui pannkoogimasin (millel kulub 180-200 °C saavutamiseks 5 kuni 7 minutit).

    Kuid pärast eelsoojendust hoiab masin soojust paremini – seega taigna sisse valamisel see ei jahtu. Pannid seevastu kaotavad täitmisel kiiresti soojust, mis nõuab ideaalse tulemuse saavutamiseks partiide vahel nii öelda “taastumisaega”. Algus aeglasem, kuid mitme küpsetamise tsükli puhul üldiselt kiirem.
  3. Automatiseerimine ja tööjõu kokkuhoid

    Pannkookide käsitsi küpsetamine hõlmab keeramist, ajastamist ja pidevat jälgimist. Mini pannkoogimasin automatiseerib suure osa sellest – parematel mudelitel on isegi taimeri juhtnupud ja termostaadid, nii et saate pannkoogi ühe liigutusega plaadile valada ja sisuliselt senikauaks unustada kui tuli märku annab, et aeg pannkooke keerata.

    Kui masin on äriliseks kasutamiseks mõeldud, siis vabastab see töötaja käed et lisandite, serveerimise või klienditeenindusega tegeleda, samal ajal kui pannkoogid küpsevad.
  4. Puhastamise ja lähtestamise aeg

    Panni puhastamine partiide vahel on kiire, kuid suurema koguse puhastamine võib olla segane – eriti kui kasutate võid või õli korduvalt.

    Pannkoogimasin on mittenakkuva kattega ning panni pühkimine kasutuskordade vahel on kerge.. Isegi 50-augulist versiooni saab tänu mittenakkuvale teflon- või malmplaadile pärast jahtumist puhastada vähem kui kahe minutiga. Puhtalt efektiivsuselt võidab spetsialiseeritud masin selgelt.
  5. Seega, kas peaksite vahetama?

    Kui küpsetate pannkooke vaid aeg ajalt pere hommikusöögiks, on pann piisav.

    Aga kui sa: Korraldad üritusi või pead laste sünnipäevasid, pead kohvikut, toidukärusid või toitlustusettevõtet, pakud buffee laudasid, teenindad hotelle… siis mini pannkoogimasin ei ole lihtsalt kiirem – see on nutikam, puhtam ja kokkuvõttes teeb serveerimise kordades lihtsamaks ja murevabamaks.

Miks on minipannkoogid kohvikutes ja toidukärudes järgmine suur hitt?

Kas pannkoogimasinaga saab peale pannkookide teha ka teisi retsepte?

Mini pannkoogimasin mida otsisid? Siit leiad kõik mida vaja

Scroll to Top