Mini pannkoogimasin valmistatavad minipannkoogid on muutunud ülemaailmseks trendiks. Alates hommikusöökidest ja magustoitudest kuni viraalselt levinud TikToki retseptideni armastavad inimesed kõikjal neid väikseid hõrgutisi.

Kuigi kümnete ideaalselt ümarate ja ühtlaselt küpsetatud minipannkookide käsitsi valmistamine nõuab aega ja oskusi, siis on saadaval ka parem ja kiirem lahendus…

Siin tulebki mängu mini pannkoogimasin. See kompaktne ja tõhus seade võimaldab sul korraga valmistada 25-50 ühtlast minipannkooki(oleneb masina plaadi suurusest), mistõttu on see ideaalne kodus küpsetajatele, toitlustajatele ja isegi sünnipäevadele serveerimiseks.

Kui oled see kes soovib kiirust ja järjepidevust, siis oled õige aparaadi jälil.

See on spetsiaalne enamasti elektriline töötav kodumasin, millel on mitu väikest vormi või auku, tavaliselt 25-50 mis küpsetavad mini pannkooke samaaegselt üsna kiiresti.

Seda nimetatakse mõnikord ka tööstuslikuks minipannkoogi masinaks ning see on loodud nii suure mahutavuse kui ka ühtlase tulemuse saavutamiseks.

  • Mitme auguga kuumutusplaat: Tavaliselt on see valmistatud mittenakkuvast alumiiniumist või malmist mis tagab ühtlase soojuse jaotumise.
  • Reguleeritav temperatuur: Tagab iga kord ühtlased kuldpruunid pannkoogid.
  • Kiire küpsemine: Enamik masinaid suudab terve portsjoni küpsetada 2-5 minutiga.
  • Kompaktne ja vastupidav disain: Loodud taluma pidevat kasutamist aktiivsetes köökides.
  • Lihtne puhastada: Mittenakkuvad küpsetusplaadid ja lihtsalt puhastatavad pinnad vähendavad seisakuid.

Minipannkoogimasina kasutamine on üllatavalt lihtne ning arusaadav ka kodukokkadele.

Allpool on välja toodud 5 kiiret sammu kuidas saad omale mõne minutiga maitsvad mini pannukad.

  1. Kuumuta masin ette
    Ühendage masin vooluvõrku või süüdake see ja laske sel soovitud temperatuurini soojeneda (ideaalsete tulemuste saavutamiseks tavaliselt 180-220 °C).
  2. Kanna peale toiduõli spreid või võid
    Kuigi enamikul mudelitel on mittenakkuvad plaadid, aitab õhuke kiht võid või õli saavutada kuldse värvuse.
  3. Vala tainas ühtlaselt
    Täitke iga vorm pigistatava pudeli või dosaatoriga. Masina disain tagab, et iga pannkook on ühtlase suurusega…
  4. Küpseta 2-4 minutit
    Sulgege kaas (kui teie mudelil on see olemas) ja laske pannkookidel mõlemalt poolt ühtlaselt küpseda. Või kui teil on ilma kaaneta mudel, siis pöörake pannkoogid toidutangidega ümber, et ka teine pool saaks kuldpruuni katte.
  5. Serveeri värskelt ja soojalt
    Võta portsjon välja, serveeri ja täida vormid järgmise satsi jaoks – ideaalne buffetitesse või üritustele serveerimiseks.

Enamasti on Eestis levinud ikkagi elektri toitega mini pannkoogi masinad, kuna seda on lihtsam kasutada ning transportida.

Kuigi gaasi toitel töötav mini pannkoogimasin on jällegi hea kohtadesse kus ei ole elekter saadaval.

Põhjus on väga lihtne – kiirus! Kujuta nüüd ette kui soovid serveerida eraldi kümnele inimesele 25 pannkooki.

Väikese masinaga jääd sa lihtsalt ajahätta ning igaüks peab oma portsjonit liiga kaua ootama. Aga see eest kui sul on tööstuslik 25 või 50 pesaga masin, siis küpsetab see minutitega valmis 1-2 inimese portsjoni.

Kuigi sõna tööstuslik on veidi hirmutav, siis enamasti on tegemist mõõtudelt üsna kompaktsete ning kergete masinatega, mida on ka naisterahval lihtne tõsta või liigutada.

  • 25-pesaga minipannkoogi masin: Ideaalne kodukasutajale, sünnipäevadele ja väiksematele gruppidele. Küpsetab ca 200-300 pankooki tunnis… Muideks taskukohase ning hea garantiiga, 25 pesaga elektrilise minipannkoogi masina saad sa siit.
  • 50-pesaga:  Suurem masin sobib Kohvikutele, buffetitele, suuretematele üritustele – küpsetab ca 700-1000 pannkooki tunnis.
Kas selle masinaga saab teha rohkem kui ainult pannkooke?

Jah. Selle masinaga on võimalik teha ka teisi maitsvaid retsepte nagu krepid, omletid, mini pizzad jms.

Mitu pannkooki saab korraga teha?

Oleneb suuresti masinast. 25 pesaga masin küpsetab ca 200-300 pannkooki tunnis, suurem 50 pesaga küpsetab 700-1000tk tunnis.

Kui kaua võtab aega ühe portsjoni küpsetamine?

Jällegi, oleneb masinast. 25 pesaline saab ühe portsu küpsetamisega hakkama 3-5minuti vahel, võimsamad saavad 2-3 minutiga hakkama.

Kas seda on lihtne puhastada?

Seda masinat on üllatavalt lihtne ja kiire puhastada. Selleks läheb ainult mikrokiud lappi või niisket nuustikut vaja. Eelistavalt pehmed millega pealispinda ära ei kriibi.

Kas sellel on temperatuuri regulaatorid või ainult üks seadistus?

Siin artiklis välja toodaval masinal on temperatuuri regulaator küljes. Temperatuuri vahemik jääb 50-300 kraadi juurde.

Kas seda on ohutu kasutada lastega?

Ainult täiskasvanu järelvalvega, kuna küpsetusplaat läheb kuumaks.

Kui palju ruumi see tööpinnal võtab?

Tegemist on üsna kompaktse esemega, mis ei võta tööpinnal palju ruumi ära. 25 pesalise masina mõõtmed on 30 x 32 x 18cm ja 50 pesalise masina mõõtmed on 52 x 30 x 18cm.

Kas ma pean plaati enne kasutamist õlitama?

Enne esmakordset kasutamist tuleks küpsetusplaat niiske lapiga üle käia. Mini pannkookide küpsetamisel tasuks kasutada kas võid või oliiviõli spreid.

Kui teie tegevus on kerge kuni keskmise tootlikkusega (nt 200-300 pannkooki tunnis) valige 25-pesaga mudel. See tasakaalustab kiiruse, ruumi ja efektiivsuse.

Kui eeldate suuremat nõudlust (üritused, suuremad sünnipäevad, pulmad vms) või soovite nõudluse rahuldamiseks vähem vaeva näha, on 50 pesaga masin mõistlikum – toodad partii kohta rohkem, vähendades ooteaega ja inimressurssi.

50 pesalise masina puhul peaks meeles pidama voolutarvet, milleks on enamasti 1700W. Allpool tabelis näed mudelite võrdlusi.

Pesade arv25
Voolutarve800 W
Temperatuuri vahemik50-300 °C
Küpsemise aeg5min
Raami materjalRoostevaba teras
Kaal5kg
Mõõtmed30 x 32 x 18cm
Pannkooke tunnis200-300tk
Valmimise märgutuliJah
CE märgisJah
Pesade arv50
Voolutarve1700 W
Temperatuuri vahemik50-300 °C
Küpsemise aeg2min
Raami materjalRoostevaba teras
Kaal9kg
Mõõtmed52 x 30 x 18cm
Pannkooke tunnis700-1000tk
Valmimise märgutuliJah
CE märgisJah

Ohutus on iga inimese jaoks esmatähtis. Parimad igapäevaseks kasutuseks mõeldud mini pannkoogiküpsetajad on varustatud sisseehitatud kaitsmetega, et tagada kasutajate ohutus.

Enamasti võiks olla masinal küljes erinevad kaitsemehhanismid nagu näiteks:

  • Kuumakindlad käepidemed: Väldivad põletusi suure mahuga kasutamise ajal.
  • Libisemiskindlad jalad: Hoiab seadme stabiilsena tööpinnal või kärul.
  • Märgutuled: Näitavad, millal plaat kuumeneb või on kasutusvalmis.
  • CE sertifikaat: Näitab vastavust piirkondlikele elektri- ja ohutusstandarditele.
  • Ülekuumenemiskaitse: Lülitab masina automaatselt välja, kui see saavutab ohtliku temperatuuri.

Üleüldiste Euroopa liidu ohutusnõuetega kodumasinatele saab tutvuda siin

Minipannkoogimasina sujuva töö tagamiseks paar iseenesest mõistetavat näpunäidet:

  1. Enne puhastamist eemalda alati toitejuhe vooluvõrgust või lülita masin välja.
  2. Enne pühkimist lase plaadil jahtuda.
  3. Kasuta pehmet lappi ja õrna seepi – vältige abrasiivseid aineid ja pinda kraapivat nuustikut.
  4. Eemalda regulaarselt vormide ümbert tainajääke.
  5. Vältige ladustamisel niiskeid kohti, et ära hoida roostetamist või korrosiooni.
  6. Regulaarne puhastamine mitte ainult ei pikenda masina eluiga, vaid säilitab ka pannkookide ühtlase kvaliteedi.

Miks on minipannkoogid kohvikutes ja toidukärudes järgmine suur hitt?

Kas pannkoogimasinaga saab peale pannkookide teha ka teisi retsepte?

Kas mini pannkoogimasin küpsetab pannkooke tõesti kiiremini kui tava pann?

Scroll to Top