Uurimustöö, mis toetab osoonigeneraatorite kasutamist hallitusseente, viiruste ja lõhnade kõrvaldamiseks


Vaatame veidi lähemalt kas osooni generaatoritel on tõepõhi all, või on ainult tegemist turundustrikiga?

  1. Osooniga töötlemise efektiivsuse testimiseks bakteritel lahjendati 100 µl kultiveeritud baktereid ja kanti agarplaatidele, et valida umbes 300 CFU-ga(kolooniaid moodustavaid üksusi) lahjendused. Bakteriproove eksponeeriti Sani Sport kapis 20 ppm(parts per million) osooniga 30, 60 ja 120 minutiks. Positiivseid kontrolle hoiti toatemperatuuril, samas kui negatiivsetel kontrollidel oli ainult sööde. Pärast osooniga kokkupuudet plaaditi proovid ja inkubeeriti 37 ° C juures üleöö. Protsessi korrati haiglapindadelt kogutud bakterite puhul, pühiti tampooniga ja analüüsiti sarnaselt.

    Seejärel loendati CFU-d, et hinnata bakterite vähenemist. Pärast 30-, 60- ja 120-minutilist eksponeerimist näitasid nii 12-süvendiliste plaatide kui ka haiglapindade bakteriproovid CFU-de märgatavat vähenemist võrreldes kontrollproovidega. See näitab, et osooniga kokkupuude oli efektiivne bakteriaalse saastumise vähendamisel nii agarplaatidel kui ka tavalistel haiglapindadel. Vaata täispikka uurimustööd siin: Allikas

  2. Teisel uuringul vaadati kuidas, kui effektiivselt ja kas osoon tapab baktereid erinevatel pindadel millega puutume kokku igapäeva elus.

  3. Teadusuuringus uuriti osooni toimet erinevatele saastunud materjalidele, kasutades kuumusega inaktiveeritud SARS-CoV-2. Proovid, sealhulgas näomaskid, kindad ja kontoriseadmed, puutusid erineva niiskuse ja temperatuuri tingimustes kokku erineva osoonikontsentratsiooniga. Viiruse RNA olemasolu hindamiseks enne ja pärast ravi kasutati kvantitatiivset reaalajas PCR-i (RT-qPCR protokolli kasutatakse RNA tuvastamiseks ja kvantifitseerimiseks). Tulemused näitasid, et suurem osoonikontsentratsioon (70-90 ppm) ja pikem kokkupuuteaeg vähendasid tõhusalt viiruse geenide amplifikatsiooni enamikus materjalides. Madalamatel kontsentratsioonidel (19-33 ppm) oli tõhusus piiratud, eriti lühema ravi kestusega.

    Uuringu tulemused näitasid, et madalal osoonikontsentratsioonil (19-90 ppm) oli erinev efektiivsus sõltuvalt materjalist ja kokkupuuteajast. 19 ppm juures tuvastati pärast töötlemist näomaskidel viiruse geenide amplifikatsiooni, samas kui vinüüllaborikindad amplifikatsiooni ei näidanud. 33 ppm juures tuvastati kõigis testitud kontoritarvetes viirusgeenid. Osoon 70 ppm juures oli tõhusam, kõrvaldades viirusgeenid enamikus kliinilistes seadmetes ja kontoritarvetes, välja arvatud üks geen CPAP-torudes. 90 ppm juures ei täheldatud üheski testitud materjalis viiruse geeni amplifikatsiooni. Osooni kõrge kontsentratsioon (2000-10,000 ppm) oli palju tõhusam, näomaskid ei näidanud võimendust juba 5-10 minuti pärast. Kontoritarbed, sealhulgas arvuti välisseadmed ja klaviatuuriklahvide vahelised alad, ei näidanud samuti geenide amplifikatsiooni 4000 ja 10,000 ppm juures ning kõrgeima testitud kontsentratsiooni juures oli viiruse RNA täielik elimineerimine. Vaata täispikka inglisekeelset uurimustööd siin:Allikas

Teised kasutajad on sellega seoses vaadanud veel:
Scroll to Top